Verhuizing?
pro moverz verhuizingen
Uw huis verkopen?
wij kopen huizen

Hoogste punt nieuwbouw Krimpen aan de Lek

Datum: 9 mei 2008.
ZOETERMEER • Op vrijdag 9 mei 2008 is in Krimpen aan de Lek het hoogste punt bereikt van de bouw van een bijzonder multifunctioneel gebouw.

SON - Hoogste punt van de nieuwbouwAan beide zijden van het gebouw komen de appartementengebouwen ‘De Rotonde’ en ‘Marijke Staete’ met in totaal 52 levensloopbestendige huurappartementen voor senioren. Tussen deze twee wooncomplexen komt een 2 laags gebouw dat huisvesting gaat bieden aan voorzieningen zoals een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, parkeergarage en verhuurbare ruimtes.

Levensloopbestendig
De 52 appartementen zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat de woningen geschikt zijn voor bewoners die, nu of in de toekomst, extra voorzieningen nodig hebben. De kamers en gangen in het complex zijn ruim genoeg voor een rolstoel en ook is er ruimte voor het stallen en opladen van scootmobiels. Daarnaast biedt het wooncomplex plaats aan een recreatieruimte en een logeerkamer voor bezoekers van de bewoners. Een huismeester zal zorgdragen voor de gemeenschappelijke ruimten.

Bijzondere mix van jong en oud
Naast de huurappartementen biedt het gebouw huisvesting aan een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Op het dak van de parkeergarage wordt een speelplaats aangelegd waar de kinderen kunnen spelen. Hiernaast komt het terras van de gezamenlijke recreatieruimte van de appartementenbewoners. Op deze manier worden verschillende leeftijdsgroepen met elkaar verbonden.

Opzet wooncomplex ‘De Rotonde’ en ‘Marijke Staete’
52 levensloopbestendige huurappartementen verdeeld over 2 gebouwdelen, een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, logeerkamer, recreatieruimte en circa 950 vierkante meter verhuurbare bedrijfsruimte;
een garage met ruimte voor 30 parkeerplaatsen met op het dak een speciaal aangelegde speelplaats voor het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal en een terras voor de recreatieruimte;
een speelse opzet van het complex met verschillende hoogtes en verspringende gevels. Eén van de lager gelegen dakdelen wordt bekleed met mos en de omgeving rond het gebouw wordt parkachtig aangelegd.

De bouw verloopt voorspoedig en naar verwachting worden de eerste woningen in het vierde kwartaal van 2008 opgeleverd. De woningen worden verhuurd door de Stichting Ouderenvoorzieningen Nederlek. Voor meer informatie: telefoon (0180) 522 466 of bureauvanrooy@wanadoo.nl.

Wooncomplex ‘De Rotonde’ en ‘Marijke Staete’ is een ontwikkeling van de S☼N in samenwerking met ERA Contour BV. De ontwerper van het gebouwencomplex is architectenbureau Venster Architekten uit Moordrecht.

Bron: www.ruimtemakers.nl