Verhuizing?
pro moverz verhuizingen
Uw huis verkopen?
wij kopen huizen

QuaWonen huurt wisselwoningen in de Marijke Staete

Datum: 16 mei 2009.
KRIMPEN AAN DE LEK • In Krimpen aan de Lek staan slechts weinig geschikte huurwoningen voor ouderen. Daarom bedacht QuaWonen een originele oplossing voor oudere huurders die door sloop gedwongen moeten verhuizen. De corporatie huurt woningen in de Marijke Staete als wisselwoning.

Het dorpshart van Krimpen aan de Lek staat aan de vooravond van een grote metamorfose. QuaWonen levert hieraan een bijdrage. Om de plannen te realiseren, worden de komende jaren in verschillende fasen in totaal 62 woningen gesloopt. Als eerste sloopt QuaWonen blokken woningen aan het Oranje Nassauplein, de Hoofdstraat 41-75 en de Joost van de Vondelstraat 1-29. Volgens de huidige planning gebeurt dat in mei 2010. In latere stadia volgen de woningen aan de Koningin Julianastraat 69-91 en de Gerard Doustraat.

 

Tekort woningen voor ouderen
Dat betekent dat iedereen die daar nu woont voor die tijd een andere woning moet hebben gevonden. Daarom krijgen deze mensen ook voorrang bij de woningtoewijzing. Toch is het vooral voor veel oudere huurders de vraag waar zij naar toe kunnen. Want in Krimpen aan de Lek staan slechts weinig voor ouderen geschikte woningen. De nieuwe woningen die worden gebouwd, zijn pas over een jaar of vier klaar. Wie daar naartoe wil, moet dus twee keer verhuizen en meerdere jaren in een zogenoemde wisselwoning wonen. En ook die zijn er niet in overvloed.

 

Oplossing QuaWonen
QuaWonen vindt het heel belangrijk om voor haar huurders goede tijdelijke huisvesting te vinden. Daarom maakte de corporatie afspraken met de Stichting Ouderenvoorzieningen Nederlek. Deze stichting leverde eind vorig jaar diverse levensloopgeschikte woningen op in het gebouw Marijke Staete/De Rotonde. De woningen die nog niet waren verhuurd, gaat QuaWonen nu huren. QuaWonen verhuurt deze woningen als wisselwoning aan ouderen uit de te slopen woningen onder de reguliere condities van een wisselwoning. Dat betekent dat QuaWonen de woningen behangt en stoffeert. En belangrijker nog: huurders betalen al de jaren dat ze er wonen niet méér huur dan de huurprijs van hun huidige woning.

 

Belangstelling huurders
Geïnteresseerde 55-plussers uit de te slopen woningen zijn rondgeleid in de beschikbare appartementen. De meesten waren positief. Uiteindelijk kozen de huurders van zes woningen voor deze optie. Zij verhuizen deze zomer naar hun wisselwoning.

 

Bron: www.radiocentraal.nl