Verhuizing?
pro moverz verhuizingen
Uw huis verkopen?
wij kopen huizen

Ron van de Haterd heeft veel betekend voor Nederlek

Datum: 21 oktober 2012.
LEKKERKERK • Het overlijden van Ron van de Haterd maakt diepe indruk in Nederlek en daarbuiten.”Het is heel onwerkelijk dat Ron niet meer in ons midden is.”

SON - ronvandehaterdWat begon met iets wat op een ‘griepje’ leek, bleek een longontsteking met in het verlengde daarvan een aantal ernstige complicaties. Toen daar woensdag nog een herseninfarct bij kwam overleed Ron van de Haterd.  Hij werd 62.

Uitvaart 
Dinsdag vindt de uitvaart plaats in besloten kring. Gisterenavond kregen inwoners van gemeente nederlek en relaties de gelegenheid om de familie te condoleren met het verlies.

Van slag
“We zijn allemaal van slag”, verwoordt burgemeester Trix van der Kluit de gevoelens van het college, de gemeenteraad en de ambtenaren op het gemeentehuis van Nederlek. “Dat Ron niet meer in ons midden is, is zo onwerkelijk. Hij stond midden in de samenleving, was zo actief en zo enthousiast en heeft zich met alles wat in hem zat ingezet om de Structuurvisie succesvol uit te rollen.”

Tegenwind 
“Ondanks de economische tegenwind slaagde hij er toch maar mooi in om veel projecten van de grond te krijgen. In die geest gaan wij nu verder, zonder Ron maar wel geïnspireerd door zijn vastberadenheid en visie.”

Open karakter 
Van der Kluit beschrijft Ron van de Haterd als een man met humor en een open karakter. Een wethouder bovendien die altijd een luisterend oor had voor mensen met problemen en bereid was om met hen binnen redelijke grenzen naar een oplossing te zoeken.

Principes
“Ron was een man van strakke principes en kaders. Daarin was hij onwrikbaar. Dat leidde ook binnen ons college wel eens tot pittige discussies, maar ook tot veel wederzijdse waardering. We hebben fijn samengewerkt in een sfeer die zeker kenmerken van vriendschap in zich mee droeg.”

Veel betekend 
PvdA-fractievoorzitter Wim Schipper leerde Ron van de Haterd aan het eind van de jaren zeventig kennen. Ron werd in 1978 lid van de PvdA, een jaar na mij”, vertelt hij. “In 1982 kwam hij in de gemeenteraad. Erg opvallend was hij toen nog niet, maar dat zou veranderen toen hij veertien jaar geleden als wethouder Annie Hartog-Liedorp opvolgde. Ron was een echte Rotterdammer, een type van ‘niet lullen maar poetsen’. Hij hield van kort, snel en duidelijk, maar wanneer hij voelde dat hij mensen moest overtuigen dan kon hij daar flink de tijd voor nemen.”

Respect
Schipper heeft veel bewondering en respect voor de wijze waarop Ron van de Haterd zich inzette voor Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. “Het Cultuurhuis was zijn grote liefde”, stelt hij. “Maar ook de realisering van het nieuwe Gemini College, het medisch centrum, het complex van vv Dilettant en de bouw van voorzieningen voor mensen met een beperking gaven hem veel voldoening. Met andere woorden: Ron heeft enorm veel betekend voor Nederlek.”

Dankbaar
“In het kort typeer ik de samenwerking met Ron als vriendschappelijk, met respect voor elkaars rollen”, vertelt gemeentesecretaris Piet Schouten. “Ron was een open boek, gaf altijd vertrouwen en liet zich altijd adviseren. Hij was één van die mensen door wie ik me hier in Nederlek thuis voel en waarom ik hier met heel veel plezier werk. Ik ben hem daar heel dankbaar voor.”

Bron: www.hetkontakt.nl.