Verhuizing?
pro moverz verhuizingen
Uw huis verkopen?
wij kopen huizen

Het is mooi in een appartement van de SON

Datum: 2 december 2014.
KRIMPEN AAN DE LEK • Met de Marijkestaete op de achtergrond praten Nazli Karabulut (juriste) en JanKees Hoftijzer (voormalig gemeenteambtenaar, onder meer belast met woonruimtezaken) honderduit over hun nieuwe rol in het bestuur van de Stichting Ouderenvoorzieningen Nederlek, kortweg S☼N.

Ze hebben de functies overgenomen van onder andere mevrouw Van den Broek, mevrouw Hartog en de vorige voorzitter Andries van Gemerden. Met veel waardering spreken zij over de wijze waarop die en andere bestuurders de Stichting hebben geleid. “Zij hebben er gedurende tientallen jaren voor gezorgd dat Krimpen aan de Lek beschikt over een woonvoorziening voor senioren die aan alle eisen voldoet.” De stichting beschikt over drie complexen, de Dertienhuizen, de Rotonde en de Marijkestaete. Alle drie een beetje anders, maar alle drie bestaand uit levensloop bestendige appartementen met tal van aanvullende voorzieningen. JanKees is thans voorzitter van de Stichting en Nazli verzorgt de pr. Zij is de afgelopen maanden druk geweest met het optuigen van een website (www.sonhuizen.nl) en schrijft een paar keer per jaar een nieuwsbrief voor de bewoners en andere belangstellenden. JanKees: “Dat wordt vooral door de bewoners erg gewaardeerd. We willen transparantie in de bedrijfsvoering en de bewoners zoveel mogelijk betrekken bij onze plannen en besluiten.” Zo waren er veel vragen over de taken en verantwoordelijkheden van de huismeester, de schoonmaakploeg en Winco, het administratiekantoor dat onder meer de huren incasseert. “Die brengen we nu in kaart, zodat huurders precies weten met welke vragen zij bij deze dienstverlening in onze complexen terecht kunnen.” Transparantie in de bedrijfsvoering is niet het enige speerpunt van het nieuwe bestuur. “We willen de complexen optimaal gebruiken” benadrukt JanKees. “Een punt van zorg is dat nog een aantal appartementen leeg staat. Zowel in de Dertienhuizen als in de Marijkestaete. Mooie appartementen, van alle gemakken voorzien en tegen redelijke huurprijzen.” Belangstellenden worden van harte uitgenodigd eens een kijkje te komen nemen. “We zullen hen niet alleen alles vertellen over de woning, maar ook over alle aanvullende voorzieningen die het wonen in ons complex tot een feest maken.” S☼N is geen zorginstelling, bewoners wonen zelfstandig, maar kunnen een beroep doen op zorgvoorzieningen zoals Tafeltje Dekje, kunnen deelnemen aan gezamenlijke activiteiten zoals biljarten, bingo, modeshows en optredens van zangkoren en andere ensembles. “Allemaal georganiseerd door de activiteitencommissie.” Behalve appartementen voor senioren beschikt het complex over een aantal commerciële ruimten op de begane grond, waarvan er nog enkele te huur zijn en zijn er recreatiezalen die ook door derden kunnen worden gebruikt. “We beschikken over prachtige ruimten, geschikt voor allerlei doeleinden” aldus JanKees en Nazli. “Denk aan vergaderingen of feesten en partijen in familiekring, het kan in goed overleg allemaal.”

Het S☼N-bestuur wil deze graag ter beschikking stellen aan iedereen die behoefte heeft aan een passende locatie. Kortom S☼N heeft veel te bieden!

Het is mooi in een appartement van de SON