Verhuizing?
pro moverz verhuizingen
Uw huis verkopen?
wij kopen huizen

Rabobank bezorgt Dertienhuizen AED

Datum: 16 december 2014.
KRIMPEN AAN DE LEK • De Dertienhuizen in Krimpen aan de Lek is sinds 9 december 2014 in het bezit van een AED.

Gaby Baartman en Elvira Ivanovic kwamen de apparatuur overdragen aan voorzitter Jan-Kees Hoftijzer van Stichting Ouderenvoorzieningen Nederlek, de organisatie die in De Dertienhuizen, Marijke Staete en De Rotonde (in totaal 118 woningen) exploiteert. “We zijn de Rabobank zeer erkentelijk voor de cheque die de aanschaf van deze AED heeft mogelijk gemaakt”, zegt Hoftijzer. “Een defibrillator is eigenlijk onmisbaar in een complex als De Dertienhuizen, waar veel mensen van relatief hoge leeftijd wonen. Toen hier de huisartsenpost nog was gevestigd, was dergelijk apparatuur ter plekke voorhanden. Met het vertrek van de artsen verdween ook de AED. Er zijn weliswaar in Krimpen aan de Lek nog enkele locaties waar dergelijke apparatuur beschikbaar is, maar die zijn voor de bewoners hier te ver weg. We hopen uiteraard dat het nooit nodig zal zijn om de AED te gebruiken, maar de aanwezigheid er van geeft wel een veilig gevoel.”
Hoftijzers voorganger Van Gemerden deed bij de Rabobank Krimpenerwaard de aanvraag voor een AED-bijdrage uit het Stimuleringsfonds. Hij werd op zijn wenken bediend.
Jan-Kees Hoftijzer is sinds twee maanden voorzitter van S☼N. Hij is enthousiast over zijn organisatie en deels vernieuwde bestuur. Om over de woningen die de S☼N exploiteert nog maar te zwijgen. “Wonen in De Dertienhuizen, Marijke Staete en De Rotonde wordt door iedereen als prettig ervaren”, zegt de preses. “Als senior woon je hier zelfstandig, maar kun je – indien nodig – ook gebruik maken van de diensten van bijvoorbeeld maaltijdservice, Vierstroom en Zorgpartners Midden-Holland. Ook is er een persoonlijk alarmeringssysteem voorhanden. Daarnaast worden hier diverse activiteiten georganiseerd waar veel mensen plezier aan beleven.” Wie belangstelling heeft voor wonen in ‘S☼N‘nige sferen kan een kijkje nemen op de website: www.sonhuizen.nl.

SON - AED

Bron: Het Kontakt Lek en IJssel West d.d. dinsdag 16 december 2014, jaargang 8, nummer 51.